طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش – چایی ترش یا چایی قرمز یا چایی مکی یا چایی مکه یک چایی یا دمنوش منحصربفرد و خوشمزه و مفیداست که مناسب است برای بساری از اختلالات گوارشی و روانی.

خواص چای ترش

دم کرده ی چای ترش کاهش‌ دهنده ی فشار خون، خنک ‌کننده ی بدن، رقیق و تصفیه ‌کننده ی خون، کنترل‌ کننده ی کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام ‌بخش است و برعکس چای که باعث دفع آهن می‌ شود، چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می‌ آید.طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

 

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

طریقه ی مصرف چای ترش

افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می ‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه ی خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، ۵ گرم از گل برگ‌ های چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بریزند و سرپوشی گذاشته، ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.

 

 

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترشدیابتی ها چای ترش بخورند

چای قرمز یا چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نام های متفاوتی خوانده می شود. این گیاه و محصولات آن در ایران به نام های چای مکی یا چای مکه، چای قرمز و چای ترش خوانده می شود. یکی از مهم ترین خواص چای قرمز شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین جهت این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد. در هند از دانه های این گیاه به عنوان یک دارو برای سستی، گیجی و سوء هاضمه استفاده می شود و دانه های آن غنی از چربی و پروتئین است.

 

دانستنی های چای قرمز یا ترش

دم کرده ی برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس است. از پودر آسیاب شده ی کاسبرگ آن می توان به عنوان طعم دهنده در کیک، شکلات و بستنی نیز استفاده کرد. دستیابی به بهترین ماده موثره چای ترش با یک روش جدید محققان کشور در طرحی با بررسی بهترین شرایط خشک کردن گیاه چای ترش، به این نتیجه رسیدند که با خشک کردن این گیاه در سایه، به بهترین ماده موثره از چای ترش دست می یابند.

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

تاریخچه چای قرمز

چای ترش در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری وجود دارد و معمولا در شرایط آفتابی خشک می شود. کشت و کار گیاه چای ترش در ایران تنها در استان سیستان و بلوچستان و در شهرستان ایرانشهر اتفاق می افتد و در این استان به دلیل برخورداری از تنوع اقلیمی، محل رویشگاه طبیعی تعداد زیادی از گیاهان دارویی است. محققان طی آزمایشاتی که انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که خشک کردن چای ترش در این ۳ شرایط در ماده موثره گیاه تاثیر بسزایی دارد.

 

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

خاصیت چای ترش,چای ترش چیست,خواص دارویی چای ترش

چای قرمز یا چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نام های متفاوتی خوانده می شود در روش طبیعی، کاسبرگ ها پس از جداسازی از کپسول ها بر روی صفحات مشبکی که هوا دو طرف آن جریان دارند، قرار داده می شوند؛ این صفحات در سایه یا زیر آفتاب به منظور خشک کردن کاسبرگ‎های گیاه چای ترش گذاشته می شوند. در روش خشک کردن مصنوعی نیز از دما و جریان هوای مصنوعی استفاده می شود که برای این منظور از دمای ۴۰ درجه سانتیگراد و جریان هوای بالا و شدید در مراحل اولیه خشک سازی استفاده خواهد شد.

نتیجه گیری

نتایج به دست آمده در این مطالعات نشان داد که شرایط خشک کردن در سایه نسبت به شرایط آفتاب بهتر است؛ چراکه در شرایط آفتاب ماده موثره این گیاه دارویی به دلیل بالا بودن میزان دما، کاهش می یابد. برای جلوگیری از کاهش میزان ماده موثره گیاهان دارویی علاوه بر شرایط خشک کردن آن، باید به زمان برداشت آنها نیز توجه شود.طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

 

تخصصی تر

در چای ترش از کاسبرگ آن استفاده می شود و زمانی که کاسبرگ ها از میوه گیاه جدا شده باشند و قبل از آن که حالت فیبری پیدا کنند، برداشت می شوند؛ به عبارت دیگر برداشت چای ترش بعد از افتادن گل و قبل از خشک شدن و باز شدن غلاف دانه صورت می گیرد.معمولا چای ترش برداشت شده بعد از ساعت ۹ صبح، ارزان تر خریداری می شود، زیرا دمای آفتاب موجب کاهش ماده موثره آن خواهد شد.

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش

 

همین مطلب در گوگل

نوشته حسین اقلیمیا

ســـــــت ســــــــایت

نوشیدنی ها مجله ست سایت

طرز تهیه و خواص چایی قرمز یا چایی ترش
5 (100%) از 1 رأی
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید